آموزش کاشت توت فرنگی‌ در خانه

 کاشت توت فرنگی‌ در خانه کار بسیار جالبی است، مخصوصاً اگر هیچ هزینه‌ای نداشته باشد و تنها از پسماندهای خانه استفاده شود. ما در این آموزش به شما نشان می‌دهیم که چگونه توت‌فرنگی را بدون هیچ هزینه ای با کمک دانه‌های آن رشد دهید. برای کاشت توت‌فرنگی در خانه، نشاء توت فرنگی را در فصل بهار یا پاییز بکارید تا توت‌فرنگی‌های خوشمزه را در اواخر بهار برداشت کنید.

مواد مورد نیاز برای کاشت توت فرنگی در خانه:

برای کاشت توت فرنگی‌ در خانه به مواد زیر نیاز خواهید داشت.

  • رول دستمال توالت (سطل ماست خالی یا ظرف‌های پلاستیکی مشابه نیز خوب است اما شما باید در زیر آنها با چاقو سوراخ‌های زه‌کشی درست ‌کنید)
  • توت‌فرنگی تازه: یک عدد
  • خلال دندان یا هر چیز مشابه
  • قیچی یا چاقو
  • ظرف پلاستیکی کوچک برای جابجا کردن راحت بوته
  • خاک
  • کیسه پلاستیکی شفاف
  • بیلچه یا قاشق برای برداشتن خاک

گام یک: خارج کردن دانه‌های توت فرنگی

یک توت‌فرنگی بردارید و با استفاده از خلال دندان یا نوک چاقو دانه ها را از میوه خارج کنید. با توجه به میزان رسیده بودن میوه این کار را با احتیاط انجام دهید.

اگر قسمتی از میوه نیز با دانه خارج شود مشکلی نیست. آنها را روی قطعه‌ای از دستمال بگذارید تا خشک شوند.

می‌توانید دانه ها را بیش از مقدار نیاز خود خارج کنید تا برای آینده آنها را نگهداری کنید.

گام دو: درست کردن گلدان با استفاده از رول‌های دستمال توالت

برای درست کردن گلدان‌های کوچک برای جوانه زدن بوته‌ها در آن، چندین رول دستمال توالت تهیه کنید. در این روش شما از هر رول، دو گلدان خواهید داشت.

رول دستمال توالت را با کمک چاقو یا قیچی نصف کنید.

شکاف‌هایی با عمق حدود ۱.۵ سانتی‌متر و با همین فاصله از هم روی یک لبه از رول ایجاد کنید.

هر بخش را تا بزنید تا هر بخش با بخش بعدی همپوشانی داشته باشد.

حالا شما گلدان‌های کوچک قابل بازیافت برای جوانه زدن دانه‌ها دارید که بعداً می‌توانند به‌طور مستقیم داخل گلدان دیگر قرار بگیرند.

گام سه: آماده کردن گلدان‌ها برای کاشت توت فرنگی‌ در خانه

با استفاده از بیلچه یا قاشق، داخل هر گلدان را با خاک پر کنید. نیازی نیست که خاک را فشار دهید تا سفت شود زیرا خاک نرم با زهکشی مناسب برای جوانه‌زنی دانه‌ها بهتر است چون دانه‌ها برای جوانه‌زدن به آب و اکسیژن نیاز دارند.

وقتی گلدان‌ها پر شدند، کمی آب در هر گلدان بریزید تا خاک را مرطوب کند اما گلدان را غرقاب نکنید. با آب دادن به گلدان، خاک کمی متراکم می‌شود.

گام چهار: کاشت بذرها

دانه‌های خود را بردارید و یک یا دو عدد از آنها را داخل هر گلدان قرار دهید. آنها را خاک نکنید زیرا دانه‌های توت‌فرنگی برای جوانه زدن به نور نیاز دارند. البته اگر آنها داخل سوراخ‌های خاک بیفتند مشکلی ایجاد نمی‌شود.

گلدان‌ها را درون یک ظرف پلاستیکی کوچک قرار دهید تا بتوانید آنها را راحت‌تر جابجا کنید و کل ظرف را داخل یک پلاستیک شفاف قرار دهید یا آن را روی ظرف بکشید. این کار کمک می‌کند که هوای اطراف دانه‌ها گرم و مرطوب بماند. کیسه را گره بزنید و یا با یک تکه سیم کوچک درب آن را ببندید.

ظرف در بسته را پشت پنجره یا جایی قرار دهید که نور زیادی به آن برسد.

مراقب خاک باشید و اگر خشک شد کمی به آن آب بدهید. هر از گاهی درب کیسه را باز کنید زیرا باز کردن درب کیسه به وارد شدن هوای تازه به داخل ظرف کمک می‌کند.

با توجه به شرایط دانه‌ها، نوع آنها، فصل و دمای محیط و غیره، دانه‌های شما بین ۲ تا ۳ هفته بعد جوانه می‌زنند و شما جوانه‌های کوچک را می‌بینید.

زمانیکه جوانه‌های کوچک ظاهر شدند، کیسه پلاستیکی را بردارید زیرا نور زیاد در ظرف دربسته می‌تواند آنها را در این مرحله بسوزاند.

گام پنج: کاشت نشاء توت فرنگی‌ در خانه

برای محافظت از توت‌فرنگی‌ها در برابر حشرات و پرندگان، بهتر است آنها را داخل خانه رشد ‌دهید. با این حال، زمانیکه جوانه‌ها به اندازه کافی رشد کردند، شما می‌توانید بوته‌ها را به بیرون یا به یک گلدان بزرگتر برای نگهداری در داخل خانه منتقل کنید. اما توصیه می‌شود که اگر می‌خواهید آنها را به خارج از خانه منتقل کنید، بوته ها را آماده کنید، به این معنا که یک هفته یا ۱۰ روز پیش از کاشت در بیرون از خانه، آنها را به آرامی در معرض آب‌وهوای بیرون قرار دهید. یک روش ساده این است که بوته ها را درون یک محفظه قرار دهید و در طول روز بیرون بگذارید و هر روز کمی بیشتر از روز قبل این کار را انجام دهید و سپس در شب آنها را داخل خانه بیاورید.

شما می‌توانید بوته‌ها را همراه با رول دستمال توالت تجزیه‌پذیر خود به‌طور مستقیم در یک گلدان بزرگتر یا در زمین بکارید. البته ما پیشنهاد می‌کنیم که رول را به آرامی پاره کنید، اما مراقب باشید که هنگام انجام این کار به بوته‌ها آسیبی نرسد.

گام شش: برداشت

هنگام کاشت توت‌فرنگی با کمک دانه، گیاه معمولاً سال بعد محصول می‌دهد. ابتدا گل می‌دهد که در نهایت به توت‌فرنگی تبدیل می‌شود. صبر کلید موفقیت است. نکته مهم این است گل‌ها را در سال اول بکنید. این کار به گیاه شما اجازه می‌دهد تا قوی‌تر شده و در سال آینده با محصول بیشتری مواجه شوید. توت فرنگی ها معمولاً ۴ تا ۶ هفته بعد از گل دادن آماده برداشت هستند.

به هنگام برداشت، تنها توت‌فرنگی‌هایی که کاملاً قرمز و رسیده هستند را بچینید و هر سه روز یکبار این کار را انجام دهید. توت‌فرنگی‌ها را با ساقه بچینید، توت‌ها را نکشید وگرنه به بوته آسیب می‌رسانید.

برای نگهداری، توت‌فرنگی‌های نشسته را در یخچال به مدت ۳ تا ۵ روز نگهداری کنید و یا پس از شستن به‌صورت درسته به مدت ۲ ماه فریز کنید.

مقابله با آفات

از جله آفات و بیماری های مهم توت فرنگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کپک خاکستری
  • سفیدک پودری
  • سوسک ژاپنی
  • کنه تار عنکبوتی
  • حلزون
  • برای مبارزه با آفات و بیماری ها باغچه را عاری از علف هرز کنید. روی باغچه توت‌فرنگی ماسه بپاشید تا حلزون‌ها را دور نگه دارد. سوزن‌های کاج نیز آسیب‌های حلزون‌ها و خرخاکی‌ها را بی‌اثر می‌کند.
  • برای حشرات بزرگتر مانند سوسک‌های ژاپنی، روی بوته‌ها روغن سیر خالص بپاشید.
  • اگر شما توت‌فرنگی‌های خود را بیرون از خانه کاشته‌اید، از توری استفاده کنید تا از آنها در برابر پرندگان یا دیگر آفات که توت‌فرنگی‌های شما را می‌خورند مراقبت کند.
  • زمانی‌که پرنده‌ها توت‌فرنگی‌های شما را تهدید می‌کنند از نوارهای صیقلی مخصوص برای دور کردن آنها استفاده کنید.

مراقبت زمستانی از توت‌فرنگی

توت‌فرنگی یک گیاه همیشگی است. آنها طبیعتاً نسبت به سرما مقاومند و در دمای پایین دوام می‌آورند. بنابراین اگر محل زندگی شما زمستان ملایمی دارد، مراقبت زیادی نیاز ندارند.

در مناطقی که دمای هوا به کمتر از منفی ۶ درجه سانتی‌گراد می‌رسد، توت‌فرنگی به مرحله خفته می‌رود. بهتر است در این شرایط مراقبت‌های زمستانی زیر را انجام دهید:

  • زمانی که فصل رشد گیاه به پایان رسید، شاخ و برگ آنها را بچینید و تا حدود ۲.۵ سانتی‌متر از گیاه را باقی بگذارید. این کار را می‌توانید بعد از چندین یخبندان و یا زمانیکه دما به منفی ۶ درجه سانتی‌گراد رسید انجام دهید.
  • به گیاه حدود ۱۰ سانتی‌متر کود گیاهی به همراه پوشال و یا مواد ارگانیک بدهید.
  • در مناطق سردتر، کود با عایق‌بندی بیشتر به گیاه بدهید.
  • در ابتدای بهار و زمانی که خطر یخبندان وجود ندارد، کودها را بردارید.

منبع: مجله زندگی

۶ نظر

  1. سلام مقاله خوبی بود. متشکرم

  2. سلام ممنون واقعا کامل بود.

  3. عالی بود
    فقط نمی‌دونم چقدر باید آب بدم

    • سلام دوست عزیز
      در حدی که خاک کاملا مرطوب بشه
      ممنون که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید 💖💖💐💐💐💐👍👍🌹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *