آموزش تصویری دوخت دکمه لباس به صورت حرفه ای

به‌طور معمول یک دوزنده ماهر می‌تواند یک دکمه را در ۲ الی ۳ دقیقه بدوزد. شما در این آموزش یاد خواهید گرفت که چگونه  این کار را سریع انجام دهید و از افتادن دوباره دکمه ها جلوگیری کنید. پس با ما همراه شوید تا دوخت دکمه لباس را بصورت حرفه ای یاد بگیرید.

مواد لازم برای دوخت دکمه لباس:

نخ
قیچی
سوزن
دکمه‌
لباس

گام ۱: نخ را ببرید

زمانی‌که می‌خواهید کار دوخت دکمه لباس را شروع کنید حدود ۱ متر نخ نیاز دارید. نخی به طول فاصله ی بین نوک انگشتان تا بینی خود ببرید.

گام ۲: از وسط تا بزنید

نخ را از وسط تا بزنید.

نخ شما باید حدود نیم متر باشد.

گام ۳: سوزن را نخ کنید

نخ را بین انگشتان خود فشار دهید و از سوزن عبور دهید.

هرچه سوراخ سوزن بزرگتر باشد، نخ کردن آن ساده‌تر است.

به جای این کار می‌توانید از یک سوزن‌نخ‌کن استفاده کنید. با توجه به قدرت بینایی خود یکی از این دو روش را انتخاب کنید.

وقتی کارتان به اتمام رسید باید ۴ نخ با طول مساوی از سوزن شما آویزان باشد.

گام ۴: نخ را گره بزنید

هر ۴ نخ را گرفته و آنها را با هم گره بزنید.

بیشتر افراد هنگام دوخت دکمه لباس وقت خود را با گره زدن تک تک نخ‌ها تلف می‌کنند. برای دوختن مناسب یک دکمه، هنگامی که سوزن شما دارای ۴ نخ باشد تنها به ۳ الی ۴ بار عبور نخ نیاز دارید.

برای گره زدن نخ‌ها یک حلقه درست کنید.

نخ را ۳ الی ۴ بار دور سوزن بپیچید.

گره را بین انگشتان خود بگیرید و آن را تا پایین سوزن بیاورید و به آرامی پایین ببرید.

تا جایی گره را پایین ببرید که حلقه بسته شود و یک گره عالی داشته باشید.

اگر نخ اضافی، باقی مانده بود، آن را با قیچی ببرید.

گام ۵: پارچه را از پشت سوراخ کنید

محلی که می‌خواهید دکمه شما در آنجا قرار بگیرد را مشخص کنید (اگر می‌خواهید دکمه‌ای که افتاده را دوباره بدوزید، احتمالاً جای دکمه در محل قبلی دکمه وجود دارد). زیر پارچه را سوراخ کنید و تا جایی که گره به پشت پارچه برسد و جلوی آن صاف و بدون چروک باشد، نخ را بیرون بکشید.

گام ۵: نخ را از سوراخ عبور دهید (بار اول)

حالا زمان آن است که دکمه را بدوزید. اگر دکمه با یک سوراخ دارید، شما باید با نخ ۳ الی ۴ بار آن را بدوزید و اگر دکمه چندین سوراخ دارد، شما می‌توانید یک مربع یا ضربدر درست کنید. همه‌ی این روش‌ها محکم هستند و تنها زیبایی ظاهری آنها متفاوت است.

دکمه‌های پایه‌دار که در پشتشان سوراخ دارند در کت‌ها و لباس‌های رو رایج هستند و دکمه‌هایی با چندین سوراخ معمولاً در لباس‌های معمول روزانه مانند پیراهن، شلوار و غیره استفاده می‌شوند.

گام ۷: دوباره وارد پارچه شوید (بار اول)

حالا که یک بار از پارچه و دکمه عبور کرده‌اید، نوبت آن رسیده که برگردید. سوزن خود را دوباره وارد پارچه کنید. نخ را به سمت پشت وارد کرده و بکشید. پس از اتمام کار، دکمه باید روی پارچه صاف باشد. حالا شما اولین دور خود را تمام کرده‌اید.

گام ۸: نخ را از دکمه عبور دهید (بار دوم)

گامی که انجام دادید را یک بار دیگر تکرار کنید. پارچه را از پشت سوراخ کنید و دوباره به جلو بیایید و نخ را برای بار دوم از دکمه عبور دهید. اگر دکمه شما از نوع پایه‌دار است، این کار به معنای عبور دوباره از سوراخ است. اگر دکمه پیراهنی با الگویی خاص روی آن دارید، باید از یک سوراخ دیگر شروع کنید. شما از بالا سمت چپ به پایین سمت راست می‌روید.

گام ۹: دوباره از پارچه عبور کنید (بار دوم)

کاری که بار اول انجام دادید را تکرار کنید. دوباره سوزن را وارد پارچه کنید تا برگردید. حالا باید یک دکمه با ۸ نخ داشته باشید. دکمه شما نصف راه را طی کرده است.

گام ۱۰: نخ را از دکمه عبور دهید (بار سوم)

اکنون زمان دور سوم رسیده است. سوزن خود را از پشت پارچه به سمت جلو عبور داده و از دکمه رد شوید. حالا دیگر این کار را یاد گرفته‌اید. نخ باید در این مرحله ضخیم‌تر شده باشد.

گام ۱۱: دوباره از پارچه عبور کنید (بار سوم) (چهارمین تکرار احتمالی)

تا الان دیگر قلق کار دوخت دکمه لباس دستتان آمده است. دوباره وارد پارچه شوید و نخ را در پشت پارچه بکشید. اگر یک دکمه پایه‌دار می‌دوزید، احتمالاً به ۳ عبور یا درواقع ۱۲ نخ برای نگه داشتن دکمه در محل خود نیازدارید. اما اگر الگوی خاصی دارید بنابراین یک بار دیگر این کار را انجام دهید. ۱۲ نخ برای دکمه به اندازه کافی قوی است اما برخی افراد می‌خواهند با ۱۶ نخ محکم‌کاری کنند. هر دو کار صحیح است.

گام ۱۲: اطراف آن را با نخ بپیچید تا ساقه دکمه ایجاد شود

یک بار دیگر از پشت پارچه به سمت جلو سوزن را وارد کنید. این بار بجای اینکه از یکی از سوراخ‌های دکمه عبور کنید، نخ را محکم بین انگشتان خود بگیرید و نخ را از زیر دکمه محکم به شکل دایره بپیچید. این کار باعث ایجاد ساقه دکمه می‌شود که باعث می‌شود دکمه بدون هیچ‌گونه تلاشی بالای پارچه باقی بماند. ساقه باید به اندازه کافی محکم باشد تا دکمه بتواند شناور باشد اما نباید بیش از حد محکم باشد و باعث ایجاد چروک شود. اگر این قسمت را خراب کردید و محکمی آن کمتر یا بیشتر شده، آن را باز کنید و از ابتدا بپیچید.

گام ۱۴: آخرین مرحله دوخت دکمه لباس

دوباره از پارچه عبور کنید و به پشت پارچه نگاه کنید و دو گره با نخ باقیمانده بزنید. نخ اضافی را ببرید. کار شما به اتمام رسیده است. تبریک میگویم شما دوخت دکمه لباس را به خوبی یاد گرفته اید.

منبع: مجله زندگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *