آشنایی با خواص گرمک

گرمک میوه ای خوشمزه و سرشار از مواد مغذی است. اگر معمولا طالبی و خربزه می‌خورید و از گرمک دوری می‌ کنید، میوه ی خوبی را از دست داده‌ اید. هر پیمانه گرمک ۶۰ کالری داشته و بدون چربی است. اضافه کردن گرمک به رژیم غذایی شما یک روش هوشمندانه برای کسب مواد مغذی در برنامه غذایی سالم شماست. هنگام انتخاب گرمک، به دنبال گرمک ‌هایی باشید که متقارن بوده و کمی سنگین به نظر برسند. رنگ گرمک باید کرمی بوده و سبز نباشد و بوی شیرین بدهد. برای اینکه طعم تازگی گرمک را حس کنید، حداکثر تا ۳ روز بعد از خرید آن را مصرف کنید. برای آشنایی با خواص گرمک این مقاله را مطالعه کنید.

خواص تغذیه ای گرمک

بتا کاروتن

گرمک سرشار از بتا کاروتن بوده و از بقیه میوه‌های زرد و نارنجی رنگ، بتا کاروتن بیشتری دارد.

بتا کاروتن نوعی از کارتنوئید است. کارتنوئید ها رنگدانه ‌هایی هستند که به میوه‌ ها و سبزیجات رنگ ‌های روشنی می‌ دهند که پس از خوردن به ویتامین آ تبدیل می‌شوند و یا به‌ عنوان یک آنتی ‌اکسیدان قوی عمل می‌کنند و به مبارزه با رادیکال‌ های آزادی که به سلول ‌های بدن شما حمله می‌ کنند، می پردازند.

ویتامین آ برای سلامت چشم، گلبول‌های قرمز خون و سیستم ایمنی حائز اهمیت می باشد.

براساس منابع معتبر، میزان بتا کاروتن گرمک از میوه‌هایی مانند زردآلو، گریپ‌فروت، پرتقال، هلو، نارنگی، شلیل و انبه بیشتر است. همچنین در پژوهش های جدید نشان داده شده که ملون‌های نارنجی رنگ مانند گرمک به اندازه هویج دارای بتا کاروتن هستند.

ویتامین ث

براساس منابع معتبر، یک فنجان گرمک حاوی مقادیز زیادی از ویتامین ث است. ویتامین ث در تولید رگ‌های خونی، غضروف، عضله و کلاژن استخوان دخیل است.

البته خوردن غذاهای حاوی ویتامین ث می‌تواند به کاهش طول‌ مدت علائم سرما خوردگی در شما کمک کند.

ویتامین ث طول‌مدت سرما خوردگی را در بزرگسالان به میزان ۸ درصد و در کودکان به اندازه ۱۴ درصد کاهش می دهد.

فولات

فولات با نام ویتامینB9 نیز شناخته می ‌شود. به این ویتامین در مواد غذایی فولات و در مکمل‌ها و یا غذاهای غنی‌شده فولیک‌ اسید می‌گویند.

زنان باردار و زنانی که در سن زایمان هستند باید روزانه ۴۰۰ تا ۶۰۰ میکروگرم فولات مصرف کنند. همچنین مردانی که بیشتر از ۱۳ سال سن دارند نیز باید ۴۰۰ میکروگرم فولات مصرف کنند. دو پیمانه گرمک دارای ۷۴ میکروگرم فولات بوده که حدود ۱۹ درصد از میزان فولات موردنیاز روزانه است.

آب

گرمک مانند بسیاری از میوه ‌ها مقدار زیادی آب دارد. حدودا ۹۰ درصد از این میوه را آب تشکیل داده است. خوردن گرمک به شما کمک می‌کند تا آب بدنتان در طول روز تأمین شود. وقتی آب بدن شما کافی باشد، لازم نیست قلبتان برای پمپاژ خون کار زیادی انجام دهد که در نتیجه باعث حفظ سلامتی قلب شما می شود.

آب کافی در بدن باعث سلامت گوارش، کلیه‌ها و فشار خون می‌ شود و کم‌ آبی می‌تواند باعث ایجاد گیجی، سردرد، کاهش میزان ادرار، خشکی پوست، خشکی دهان و یبوست شود.

کاهش شدید آب بدن می‌تواند جدی باشد و باعث ضربان قلب سریع، گیجی و پریشانی، فشار خون پایین، چروکیدگی پوست و بیهوشی شود. همچنین کم‌آبی یک عامل خطر برای ایجاد سنگ کلیه است.

آب نوشیدنی بهترین گزینه برای حفظ رطوبت بدن است، اما خوردن میوه‌ های سرشار از آب مانند گرمک می‌تواند به شما کمک کند.

فیبر

رژیم غذایی با فیبر بالا می ‌تواند از یبوست جلوگیری کند، خطر بیماری ‌های قلبی و دیابت را کاهش دهد و با دادن حس سیری به شما باعث کاهش وزن شما شود.

پتاسیم

یک برش متوسط از گرمک حاوی ۴ درصد از پتاسیم مورد نیاز روزانه ی شماست. پتاسیم یک الکترولیت معدنی ضروری برای بدن است. پتاسیم به حفظ تعادل آب بین سلول‌ها و مایعات بدن کمک می‌ کند.

پتاسیم همچنین برای سلامت اعصاب و انقباض مناسب عضلات ضروری است. خوردن یک میان ‌وعده ی سرشار از پتاسیم مانند گرمک بعد از ورزش کردن به تأمین الکترولیت از دست رفته ی بدن کمک می‌ کند.

ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگر

یک پیمانه گرمک حاوی ۱.۵ گرم پروتئین است. همچنین مقدار کمی از ویتامین‌ها و موادمعدنی مانند ویتامین K، نیاسین، کلسیم، منیزیوم، فسفر، زینک، مس، منگنز و سلنیوم را دارا می باشد. خواص گرمک باعث می‌ شود این میوه به‌عنوان یک میان وعده مغذی و خوشمزه انتخاب شود.

تالیف: مجله زندگی
منبع: healthline.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *